http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 926 - 30.11.2022

Pe 7 septembrie 2021 treceam pe strada Anul Revoluţiei 1848. Era ora 15,30. În dreptul Bisericii Sfinţii Împaraţi Constantin şi Elena era parcată o utilitară cu cisternă. Nu avea inscripţii de nici un fel pe ea: nici de Apă Canal, nici de Gospodărire Urbană, nici de Pompieri. Şoferul, un tip până în 40 de ani, şaten, fără burtă şi chelie, şi-a scos cheia prevăzută cu tijă metalică şi terminată în „T”, şi, după cuplarea furtunului, a acţionat vana de deschidere pentru a umple cisterna cu apă. După circa o oră şi jumătate, m-am înors pe acelaşi traseu. Tânărul, dar deja bou, nu a închis suficient de bine vana hidrantului, aşa că apa a ajuns până la următoarea intersecţie, spre Spitalul Militar. Ceva mai spre sud, la circa 10 metri distanţă, spre strada Basarabiei, mai este un hidrant. Capacul acestuia este prevăzut cu o sârmă legată de un ochet al acestuia, să îi vină uşor clasei muncitoare care are oase în burtă. Ei bine, acest hidrant scapă apă ca un izvor mic, leneş, dar viu. Apa s-a infiltrat printre bordură şi asfalt, încât strada s-a lăsat, adâncimea maximă fiind de circa 15 centimetri. La celălalt hidrant, neînchis complet de şoferachi cu cisterna, surparea străzii este ceva mai mică, dar este.
Am sunat la Nicu Romilă, şef serviciu sau director adjunct la Apă Canal. Era ora 16:58. Nu mi-a răspuns, în schimb m-a apelat la ora 19:38. I-am povestit, i-am trimis imaginile pe care le vedeţi şi voi, şi mi-a transmis că va alerta dispeceratul Apă Canal.
Şi dacă el nu a răspuns la timp, l-am contactat la ora 17:17 pe colonelul Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale. Acesta mi-a răspuns, i-am dat detalii, i-am trimis imagini, după care mi-a comunicat că a alertat ofiţerul de serviciu din Primărie şi care va interveni împreună cu cei de la Apă Canal.
Mă, ştiţi ce aş face eu? La fiecare hidrant public aş monta, imediat în apropierea acestuia, un sistem în care să poată fi înscris numele celui care a acţionat hidrantul, instituţia de la care provine, ora şi data când l-a acţionat. Aşa, cu vina colectivă, cu trasul la ţintă cu stropitoarea, vor continua cu succes surpările de străzi, care vor fi refăcute tot pe banii tuturor, şi nu pe banii unui bou.

Gelu CIORICI 9 - septembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fostul Grand Hotel,

• Universitatea „Dunărea de Jos” se aruncă la cinci milioane ...

Cumătra lui ZEUS

Alina Grosu era o salariată în compartimentul financiar-contabil al Spitalului ...

O familie de medici

Încă din anul de greaţă 1990 şi până în anul ...