http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Linişte deplină la vârful SIF Moldova

Conform unui comunicat de presă din 29 ianuarie 2021, Consiliul de administraţie al SIF Moldova a fost ales pentru un nou mandat de 4 ani. Cu o prezenţă de 47.2% dintre acţionari, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor SIF Moldova i-a ales ca membri ai Consiliului de administraţie pe Ceocea Costel, Ciorcila Horia , Doroş Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan şi Radu Octavian-Claudiu. Consiliul de administraţie a aprobat numirea în funcţia de preşedinte Director general a d-lui Doroş Liviu-Claudiu şi ca vicepreşedinte Director general adjunct a d-lui Iancu Cătălin-Jianu-Dan
Mandatul membrilor Consiliului de administraţie este de 4 ani, începand cu 05 aprilie 2021 şi până la 05 aprilie 2025, cu precizarea că exercitarea atribuţiilor aferente funcţiei de administrator se face numai după obţinerea deciziei de aprobare emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Dacă ne aducem aminte, cu ceva ani în urmă, gălăţeanul nostru, răposatul Chelu Cătălin, a reuşit performanţa de a deveni vicepreşedinte al SIF Moldova.

Schimbări majore la conducerea SIF Oltenia

În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SIF Oltenia, care a avut loc spre finalul anului 2020, s-a decis revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Stoian Nicolae. În locul acestora au fost aleşi de către acţionarii prezenţi următorii: Cioacă Sorin-Iulian-preşedinte, Trifu Mihai, Adrian Andrici şi Matei Codrin. Se poate vedea că au avut loc schimbări majore în ce priveşte conducerea acestui SIF. Confruntat cu multe probleme în ultimii ani în ce priveşte abordarea unor decizii investiţionale, convulsii interne, nemulţumirea acţionarilor, toate acestea au condus la revocarea tuturor din conducere şi numirea unor persoane noi. Din cei nou numiţi, un nume ne atrage atenţia în mod deosebit, omul de afaceri contraversat Andrian Andrici. Acesta s-a implicat ca acţionar, în mai multe societăţii ale grupării Chelu în ultimii ani. Societăţile respective sunt cu ştaif unele, cazul Altur SA Slatina, sau societăţi cu mari probleme, Mecanica Rotes SA Târgovişte, Mobila Rădăuţi. În lumea afacerilor bursiere se vorbeşte de atragerea acestuia cu bună ştiinţă de anumite personaje din gruparea Chelu, în investiţiile respective, chiar influienţând propulsarea sa în conducerea SIF Oltenia. Se ştie că în urmă cu ceva ani, gruparea Chelu a fost într-un permanent aparent conflict, dar se pare că a fost doar de faţadă. Zic unii, că fosta conducerea a favorizat această grupare, permiţând multe ilegalităţi în firmele în care SIF Oltenia avea control. Despre aceste aşa zis bârfe vom veni cu informaţii mai mult decât interesante.

Leo IANCULESCU 5 - februarie - 2021

4 Responses so far.

 1. Silviu spune:

  Am băgat o groază de bani acum 20 de ani. De fapt banii i-am băgat prin 2000, cînd SIF-urile promiteau, mereu am sperat că o să cîştig, dar am pierdut mereu pe mîna chiar acestor SIF-uri, am pierdut mai mult de jumate din bani investiţi. Numai mafioţi ajung se pare în conducerile SIF-urile.

 2. Stratulat spune:

  A fost o mare escrocherie treaba asta cu cupoanele alea. Pe sif-uri au pus mîna niste mafioţi, care au făcut ce au vrut, s-au îmbogăţit cît pentru 1000 de ani. Jaf s-a făcu si se face în ţara asta. Adrian Andrici de care ziceţi că a ajuns sef la sif oltenia nu este cel de la Univerisiatea Craiova?

  • Stancic spune:

   Da , el este, smecher de Suceava, mafiot cu litere mari, pute internetul de afaceile lui, implicat cu Bica într-o chestiune de vreo 400 milioane de euro, ofshoruri, mai nou s-a implicat în gasca lui Chelu si l-au cocoţat, nu întîmplător la conducerea SIF Oltenia. Astept să văd dacă veţi da în ziar potlogăriile făcut de Chelu cu SIF Oltenia. Acolo este cascaval la greu, de asta e bătălia mare să fii sef. De ce nu mai scrieţi despre Mobila Rădăuţi, despre drama fabricii ruinată de oamenii lui Chelu şi băgată în faliment de acest Andrici, care a tras un tun de cîteva miloane într-o lună şi a băgat-o imediat în faliment ca să se piardă urma jafului. Intraţi pe site-ul firmei şi aveţi de scris, dar trebuie să intre DIICOT pe fir că pute tare treaba acolo. Au lăsat pe drumuri cîteva sute de oameni şi vînd utilaje luate cu sute de mii de euro la preţ de fier vechi.

 3. Sorescu spune:

  Ce treaba are chelu in asta voi sunteti sanatosi ? Cam abuzati cu acest ziar fara nume si cu autori falsi😉chiar daca nu dai postare voi oricum stiti adevarul despre voi asa ca sa va iau in p#%* ziaru

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...