http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Rusia şi-a testat arma ţinută secretă, până acum! Vorbim despre roboţi militari care au fost testaţi recent în timpul unui exerciţiu militar în care soldaţii ruşi au fost însoţiţi pe câmpul de luptă de roboţii la care inginerii ruşi lucrează de ceva timp.
Rusia şi-a prezentat roboţii militari! Dezvăluirea a fost făcută în cadrul exerciţiilor militare strategice ”Zapad-2021”, unde ”Uran-9” a suprimat forţa vie şi tehnica de luptă a inamicului convenţional aflat la o distanţă de trei până la cinci kilometri. Aceştia folosesc sistemle de rachetă ”Ataka”, lansatoare de proiectile de infanterie, tunuri de 33 milimetri şi mitraliere.
Roboţii ruseşti au asigurat acoperire pentru unităţile motorizare, la schimbarea de poziţie. Aici au intrat în acţiune roboţii ”Nerehta”, care au fost folosiţi pentru recunoaştere şi pentru susţinerea cu foc a subunităţilor de la sol. Aceştia sunt echipaţi cu mitraliere ”Kord” de 12,7 milimetri şi cu aruncător de grenade AG-30M, de 30 de milimetri. În plus, ”Nerehta” este capabil să corecteze focul, să livreze muniţie dar şi echipamente.

Roboţii militari luptă cot la cot cu soldaţii ruşi

Sistemele de deminare ”Uran-6” şi-au făcut şi ele treaba, asigurând un coridor de trecere pe câmpurile minate, iar acţiunile roboţilor au fost asigurate de sistemul tactic de laser ”Karier”. Potrivit sursei citate, acesta permite detectarea şi distrugerea mijloacelor optice ale echipamentelor de recunoaştere şi observare.
Rusia efectuează în perioada 10-16 septembrie exerciţii militare de amploare, care au loc pe nouă poligoane din Rusia, în apele Mării Baltice, precum şi pe cinci poligoane din Republica Belarus, sub denumirea de ”Zapad-2021”(Vest-2021).
Potrivit ministerului rus al Apărării, la manevre participă până la 200.000 de oameni, circa 80 de avioane şi elicoptere, până la 760 de unităţi de tehnică de luptă, inclusiv 290 de tancuri, 240 de tunuri, sisteme reactive cu lansare multiplă şi aruncătoare de mine, pecum şi 15 nave.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a venit cu o veste bună pentru miliari! Şeful statului a aprobat luni creşterea salariilor pentru forţele de ordine şi personalul militar cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, una dintre numeroasele măsuri despre care criticii săi spun că este menită să sporească sprijinul pentru partidul de guvernământ, relatează Reuters.

impact.ro 16 - septembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...