logoImpact EST nr. 889 - 20.10.2021

O serie de magistraţi a încercat să blocheze şi să monopolizeze selecţia prin concurs a magistraţilor care urmează să completeze schema de inspectori judiciari din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Inspectorul şef Lucian Netejoru a decis că decidentul organizării unui astfel de concurs nu poate fi decât chiar inspectorul şef, astfel că va declanşa noi proceduri de concurs pentru ocuparea a 13 posturi la Direcţia de inspecţie pentru judecători şi 6 posturi pentru Direcţia de inspecţie pentru procurori.
Să fie aceasta şi o replică la încercarea Parlamentului de a statua prin legile justiţiei înfiinţarea unui parchet special pentru anchetarea abuzurilor săvârşite de către judecători şi procurori, spunând că, iată, noi, SISTEMUL, avem suficientă capacitate de a ne controla-sancţiona magistraţii, aşa, sub cupola CSM şi colegial, ca-ntre noi…ca şi la Colegiul Medicilor?!

Printre candidaţi, nici un magistrat din Galaţi

Conform datelor publicate pe siteul CSM-secţiunea Inspecţia Judiciară, prima probă de concurs va avea loc pe 3 februarie 2018, iar pe 4 februarie se pot depune contestaţiile la baremul de notare, care vor putea fi soluţionate în zilele de 5-6 februarie. După corectarea lucrărilor scrise şi afişarea rezultatelor, se vor soluţiona eventualele contestaţii, iar pe 26 februarie se vor afişa notele finale. Candidaţii declaraţi admişi vor susţine proba interviului pe data de 4 martie, iar rezultatele finale vor fi date publicităţii pe data de 5 martie 2018.
În urma verificării candidaturilor cu îndeplinire a primelor condiţii de înscriere în concurs, la data de 1 noiembrie 2017, listele au fost definitivate şi făcute publice pe siteul CSM. Pentru cele 13 posturi de inspectori judiciari la judecători s-au înscris 32 de candidaţi, de la judecător cu grad de tribunal în sus, printre aceştia nefiind admis nici unul din Tribunalul sau Curtea de Apel Galaţi!
Pentru ocuparea celor şase locuri de inspectori pentru procurori au fost declaraţi admişi în competiţie 13 procurori. Nici aici nu există vreun gălăţean, nici măcar celebrul „procuror-biblie” – Gh. Ivan, cel pitulat pe la demisolul clădirii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!
Cum am mai spus, listele pot fi consultate pe siteul CSM – secţia Inspecţie Judiciară.
Vom reveni în martie, după ce listele cu cei admişi vor fi definitivate.

(GECO) 15 - decembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg