http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

Guvernul României i-a facut cadou, în anul 2018, trei miliarde de dolari indianului Lakshmi Niwas Mittal, căruia i-a permis să „paseze” unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din Europa vecinului său, Sanjeev Gupta, după ce a dărâmat fizic peste două treimi din Sidex Galaţi.
„Adică Guvernul Dăncilă, condus de către Darius Vâlcov, l-a iertat pe Mittal de plata unui mizilic de 3 miliarde de dolari, pe care indianul trebuia să-i returneze statului pe care l-a prădat de patru furnale, două oţelării, o uzină cocso-chimică şi alte acareturi. Acelaşi guvern, împreună cu daneza Margrethe Vestager (comisarul UE pentru concurenţă), s-a făcut că tranzacţia dintre un Zamindar indian din Rajgarh, Rajasthan şi un afacerist din Ludhiana, Punjab (adică la doar 250 km distanţă), este una care respectă criteriile de concurenţă din Europa. Adică o tranzacţie între 2 dintre cei 5 miliardari indieni din Londra nu va conduce la un cartel şi Mittal nu va continua să decidă totul la Galaţi? Serios?”, se întreabă Peiu.
Totodată, subliniază Petrişor Peiu, în acelaşi an 2018, „acelaşi Guvern Dăncilă, condus de către Darius Vâlcov, le mai face un cadou de încă 600 de milioane de dolari şi kazahilor de la KazMunayGas şi uită de o datorie veche de peste 10 ani, pe care foşţii sovietici cu ochi oblici s-au tot angajat să o plătească prin mai multe contracte şi memorandumuri”.
„Spre sfârşitul anului 2018, guvernul, care poartă, pe nedrept, numele soţiei unui angajat OMV plătit cu 8.000 de euro/lună, deşi este condus de cel mai cunoscut colecţionar de tablouri prin cimitirele patriei, mai face un cadou de cel puţin câteva miliarde de dolari (daca nu s-or dovedi până la urmă câteva zeci de miliarde de dolari) unui numar de firme austriece, ruseşti şi americane, cărora le cedează, în condiţii umilitoare, gazul din Marea Neagră.
Ca să fiu mai exact, guvernul nostru le dă austriecilor dreptul de a îi angaja, în locul unui stat absent, pe americanii care pot scoate acel gaz din zona noastră exclusivă şi pentru asta îi mai şi plăteşte pe supuşii cancelarului Kurz cu jumătate din cea mai importantă rezervă de gaze”, precizează Peiu.
Potrivit sursei citate, la fel ca în anii ’90, „România este total acoperită de ceata unei imense operaţiuni de manipulare: ţara s-a împărţit în două tabere clare: unii văd în Dragnea un fel de Tudor Vladimirescu care a îmbrăcat cămaşa morţii (e drept, o cămaşă în culori tropicale, cu motive exotice braziliene) şi se luptă cu noii fanarioţi care au venit să ne fure petrolul, gazele, benzile de frecvenţă şi dobânzile la credite, iar ceilalţi nu mai pregetă să ridice în slăvi valenţele civilizatoare ale austriecilor doborâtori de copaci şi rafinării, ale francezilor aducători de mărgele colorate pentru băştinaşii ţinuţi în ţarcul milioanelor de hectare de mall-uri şi supermarket-uri”.
„Oameni buni, treziţi-vă şi ieşiţi din capcana hoţomanilor mediocri care ne conduc! Uitaţi maimuţărelile morselor şi pensaţilor care se preling de dimineaţă până seara pe ecranele televizoarelor. Războiul început de către Guerrillero Heroico (icoana unui Che Guevara care combina mustaţa lui Dragnea cu pletele rebele ale lui don Orlando) nu este războiul românilor împotriva străinilor şi nici bătalia pentru recucerirea subsolului si eterului naţional.
Nu, acest război este de fapt un şir de politici proaste, infantile, prin care nişte feudali rudimentari se luptă cu nişte filfizoni engleziţi pentru preluarea României pentru gaşca lor. Şi retorica naţionalistă sau globalistă din ultimele zile nu reprezintă decât armele cu care grupările politice îşi dispută ţara”, afirmă Petrişor Peiu.
Fostul consilier guvernamental încheie cu un îndemn: „Cine este naţionalist să sprijine expansiunea firmelor româneşti în ţările vecine, nu să ofere firmelor maghiare exportul gazelor româneşti. Cine este naţionalist să nu trucheze licitaţiile pentru înzestrarea armatei. Cine este naţionalist să «împingă» aderarea României la OECD. Cine este naţionalist şi conduce România să nu îşi construiască vile prin Brazilia şi să îşi facă concediile în ţară, nu prin destinaţii exotice”.

Petrişor Gabriel Peiu este doctor al Universităţii Politehnica din Bucureşti (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) şi al premierului Adrian Năstase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) şi vicepreşedinte al Agenţiei pentru Investiţii Străine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN).

(R.I.) 25 - ianuarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...