logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

Una din trei femei se confruntă de-a lungul vieţii cu apariţia fibroadenomului mamar* şi este supusă unei biopsii.  Suferința fizică şi psihică provocată de această afecțiune poate fi stopată odată cu introducerea, pentru prima dată în România, a unei noi metode de tratament: crioablaţia. Metoda revoluţionară presupune îngheţarea  nodulilor fără a  fi nevoie de anestezie generală sau operaţie. Tratamentul este disponibil începând din acest an numai la BreastCareClinic, unde medici români de renume pot diagnostica şi recomandă această procedură.

Crioablaţia este o tehnică de înghețare-dezgheţare, desfăşurată în mai multe etape, denumite “cicluri de îngheţare”. Procedura este ghidată cu ultrasunete și constă în plasarea unei criosonde în centrul leziunii, care prin temperaturi extreme de scăzute determină îngheţarea intracelulară și apoi autodistrugerea celulelor. Procedura nu este dureroasă şi durează aproximativ 10-15 minute, timp în care pacienta este supusă unei anestezii locale.  Dimensiunea inciziei este de aproximativ 3 mm, în majoritatea cazurilor. Doctorii care au monitorizat și evaluat efectele procedurii de crioablaţie au concluzionat că după un an de la intervenția medicală nu se mai observa nici o cicatrice. Avantajul în acest caz este că pacientele nu îşi întrerup activitatea zilnică, iar forma sânului nu este afectată în nici un fel.  Procedura a fost descoperită de medicii americani și este cunoscută sub denumirea de ”ice cure”.  Aceasta a fost aprobată de FDA (FOOD AND DRUG ADMINISTRATION ) şi ASBS (ASOCIAŢIA AMERICANĂ DE CHIRURGIA SÂNULUI) şi este implementată în ţări precum Israel, Japonia, SUA, fiind o premieră în Europa.

“Procedură este minim invazivă, se desfăşoară în cabinet și nu în sala de operație. Necesită o minimă anestezie locală pentru efectuarea inciziei milimetrice prin care se înserează  criosonda. Cicatricea este cvasi inexistentă  iar defectele estetice posterapeutice sunt excluse întrucât ţesutul supus efectului criogenic este resorbit natural, în timp, de către organism. Impactul procedurii asupra pacientei este similar cu cel al unei biopsii efectuate prin puncție” spune  Rareș Sculeanu – Medic Coordonator BreastCareClinic Brașov.

*Fibroadenomul mamar este o leziune benignă care afectează femeile aflate în perioada reproductivă a vieţii, dar nu numai. În pofida caracterului benign, fibroadenoamul mamar poate cauza diformitate fizică din cauza dimensiunilor mari şi poate produce persoanelor afectate disconfort sau suferinţă psihică. Dat fiind că există potenţialul malign (cancer) al fibroadenoamului mamar, nu este necesar tratamentul pe baza oncologică dar este obligatorie ţinerea sub observaţie medicală prin controale regulate.

Breast Care Clinic, www.breastcareclinic.ro , este specializată în investigarea şi tratarea fibroadenomului mamar, beneficiind de tehnologia medicală de ultima generaţie şi medici specializaţi în clinici internaţionale. Clinica Breast Care Clinic face parte din multinaţionala olandeză On Clinic Advanced Medical Institute care are o experienţă de 26 de ani în lume (peste 100 de filiale în întreaga lume) şi peste 15 ani în România (14 filiale în cele mai mari oraşe din ţară). Aparatul cu ajutorul căruia se realizează procedura, Ice Sense 3, este disponibil în clinicile din Brașov și Constanța.

În data de 8 martie persoanele intersate pot beneficia de evaluări gratuite care includ diagnosticare și ecografie, programându-se la numărul de telefon 021.30.17.696

                                                    

Contact media
Ruxandra Simion 

22 - martie - 2013

One Response so far.

  1. Bugariu Simona spune:

    Buna ziua.Sunt diagnosticata cu fibroadenom la sânul stang cu dimensiuni de:2,9si2,6cm,mi sa recomandat interventie chirurgicala.Dar imi este frica,as dori sa stiu adresa clinici dv din Timisoara.Sau un sfat.Va multumesc

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...