logoImpact EST nr. 893 - 03.12.2021

Câştigă enorm, dar le mai trebuie

Cu siguranţă că aţi mai citit prin presa din ultimii 10 ani despre bugetarii de lux ai României. Dar niciodată nu i-aţi văzut pe toţi strânşi într-un singur loc, într-un singur articol.
Strict Secret vă oferă primul articol din istoria presei româneşti moderne care îi strânge la un loc pe toţi sinecuriştii importanţi ai României într-un „insectar” cu adevărat interesant: sunt şefi de bănci, de companii naţionale, de agenţii, şi toţi au acelaşi scop – să încaseze mii de euro pe lună fără să se speteasca prea tare.

Doar ne zice la dicţionar ce înseamnă o…

SINECÚRĂ s.f. Slujbă, funcţie bine retribuită, care necesită o muncă minimă sau nu necesită nici o muncă. [Cf. fr.sinécure, engl. sinecure < lat. sine – fără, cură – grijă].

Dar vreau să vă scutur ochii de ceaţa naivităţii. TOŢI cei de mai jos nu sunt pe respectivele funcţii pentru salariile grase cu care sunt retribuite. Nu fiţi naivi, cei mai mulţi dintre ei au bani personali făcuţi din şmenuri pe bani publici cât să le ajungă pentru două vieţi. Ei sunt acolo cu o dublă misiune: să facă bani pentru partidul sau serviciul secret care i-a trimis şi să facă bani şi pentru sine. Cu cât au mai mult, cu atât vor mai mult.
Contracte cu firme de casă, parandărături, licitaţii trucate, ajutoare speciale pentru firmele recomandate, credite luate cât ai zice „şpagă”, incredintari directe, blocaje pentru adversari, astea sunt obiectivele sinecuriştilor. Nu îi interesează Ţara, deşi pozează oficial cu Tricolorul în spate. Îi interesează ce se poate ciordi.
Mai jos aveţi un nene şef la Romsilva. Nu stă el acolo pentru aia 3000 de euro pe lună, stă pentru autorizări, pentru lemnul ilegal furat din România. Un alt copil e şef la Nuclearelectrica, pus acolo de nişte băieţi grei, căci el e angajat şi la o firmă de trading super puternică din America. Alţii, sunt pe funcţii din 1900 toamna: şeful Eximbank, Traian Halalai, sau Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei, ori Mugur Isărescu, niciunul nu dă semne că ar vrea să plece, de parcă institutiile pe care le conduc ar fi deja pe numele lor, proprietatea lor.
Acest articol vă prezintă în exclusivitate doar spuma sinecuristilor din România. Dedesubtul lor, vine adevăratul stat paralel al sinecuriştilor – eşalonul 2 şi 3 de pile, mai puternici adeseori decât şefii lor, căci mulţi vor fi schimbaţi de politic după un mandat sau două, dar cei din eşalonul 2 şi 3… aproape niciodată.
Citiţi cu atenţie nume şi cifre, măcar din respect pentru un jurnalist care s-a străduit să vă aducă ceva inedit sub nas, ba chiar poate nu a dormit mult timp ca să facă cercetarea. Sau nu o faceţi pentru jurnalist, faceţi gestul de a citit până la capăt pentru sufletul vostru, ca să vă daţi seama cât de mult li se rupe celor din lista de mai jos de România şi de voi.

Lectură… neplăcută!

https://strictsecret.ro/exclusiv-top-50-cei-mai-bine-platiti-sinecuristi-ai-romaniei-insectarul-pilelor-politice-care-se-imbogatesc-pe-spatele-romanilor/

de Liviu Alexa, strictsecret.ro 1 - noiembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF