logoImpact EST nr. 876 - 18.06.2021

Dispreţul, nesimţirea şi lipsa de interes pentru viaţa altora copleşesc oraşul. Din cele şase accidente rutiere ale săptămânii, patru au implicat pietoni.
Să le luam la rand.
Pe 9 octombrie, un gălăţean de 35 ani, deplasându-se pe strada Oţelarilor dinspre bulevardul Galaţi, a intrat într-un copac de pe marginea drumului. ”În urma evenimentului rutier, conducătorul auto a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei şi a rămas internat pentru îngrijiri medicale”, informează comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. (Probabil, era băut…)
Conducând cu viteză excesivă, pe 10 octombrie, un brăilean de 22 de ani a derapat pe carosabilul umed şi a intrat în într-un stâlp – la intersecţia străzii Macului cu Calea Prutului.
Dar astea sunt parfum, când trag după ei, în nenorocire, copacii şi stâlpii. Revoltătoare sunt cele în care schilodesc oameni fără apărare.
Pe 9 octombrie, în jurul orei 12.00, un bărbat de 44 ani, din localitatea Horodniceni, judeţul Suceava, dădea în marşarier dintr-o parcare situată pe strada Zidarilor, accidentând o femeie de 78 ani, din Galaţi. ”În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că evenimentul rutier s-a produs atât din cauza victimei, care se deplasa pe partea carosabilă, cât şi din aceea a şoferului, ambii nerespectând prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice”, a declarat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Tot în aceeaşi zi, alte trei persoane au fost secerate pe trecerile de pietoni. O femeie de 66 ani, din Galaţi, a fost transportată la spital, unde a rămas internată pentru acordarea de îngrijiri medicale – după ce a fost lovita pe zebră, pe Siderurgiştilor, de un autobuz care efectua transport public de persoane, condus de un bărbat în vârstă de 45 ani.
O autoutilitară condusă de un bărbat din Galaţi, în vârstă de 41 ani, a surprins şi accidentat o femeie de 78 ani, care traversa strada prin spatele autovehiculului…
Câteva ore mai târziu, alţi doi pietoni din Galaţi au fost implicaţi într-un incident rutier, în urma căruia au fost transportaţi la spital. ”Cei doi, un bărbat de 53 ani şi o femeie de 49 ani, au traversat strada Brăilei pe marcajul pietonal, fiind surprinşi şi accidentaţi de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 66 ani”, a precizat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă în toate cazurile amintite.

Data de 9 octombrie nu e marcată în niciun calendar cu semnul negru al neşansei. Ceea ce se întâmplă pe şosele e doar vârful aisbergului; nenorocirile sunt doar finalizarea nesimţirii şi agresivităţii, prezentă peste tot în trafic. De câte ori nu vi s-a întâmplat să vedeţi maşini care atacă în viteza trecerile de pietoni nesemaforizate, forţând trecerea, la intimidare? De câte ori nu aţi fost nevoiţi să mergeţi pe carosabil, privind cu teamă în urma, fiindcă pe trotuar nu aveaţi loc să vă strecuraţi de maşinile parcate cu nesimţire? De câte ori nu aţi văzut bătrâni claxonaţi mârlăneşte pe trecerile de pietoni?
Accidentele sunt doar materializarea unei stări de spirit mult mai largi, un indicator sintetic al decăderii omeniei.

Dan Manole 13 - octombrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...