logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Departamentul de Stat anunţă că perioada de înscriere în Programul DV-2022 a început la data de 7 octombrie 2020 şi se încheie la data de 10 noiembrie 2020. Programul DV-2022 se desfăşoară exclusiv în format electronic şi nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Perioada de înscriere:

Trimiteţi cererile de înscriere pentru Programul DV-2022 începând de miercuri, 7 octombrie 2020, orele 19:00 (ora României) până marţi, 10 noiembrie 2020, orele 19:00 (ora României).

Cum: Departamentul de Stat va desfăşura programul DV-2022 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie! Cererile de înscriere în Programul DV-2022 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov

Taxe: NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ de înscriere în Program.

Câte cereri de înscriere am voie să trimit? Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane, pe durata perioadei de înscriere. Participanţii care trimit mai multe cereri vor fi declaraţi ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Cerinţe importante pentru înscriere:

Vă atragem atenţia că solicitantul principal trebuie să includă în cererea de înscriere datele aferente unui paşaport valabil la momentul înscrierii în programul DV, cu excepţia situaţiei în care nu este posibil să obţină paşaportul şi se încadrează într-una dintre cele trei excepţii enumerate în instrucţiunile Programului DV-2022 (usvisas.state.gov/dv/instructions). Participanţii trebuie să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile Programului DV-2022. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii utilizate la solicitarea de înscriere în Programul DV dintr-un an anterior sau care nu întrunesc cerinţele cuprinse în instrucţiuni vor atrage declararea solicitantului ca ineligibil pentru acordarea unei vize de tip DV.

Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2022.

Cererile de înscriere trimise conform instrucţiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conţine numele solicitantului şi un număr unic de confirmare, pe care solicitantul trebuie să o tipărească. Pagina de confirmare va furniza informaţiile pe care particpantul trebuie să le utilizeze pentru a verifica electronic statusul cererii sale de înscriere prin opţiunea „Verificare status cerere de înscriere” (Entrant Status Check) de la adresa: dvprogram.state.gov. Numai participanţii care au informaţiile din pagina de confirmare vor putea verifica statusul cererii lor de înscriere şi, în cazul în care vor fi selectaţi, vor putea primi instrucţiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obţinerea vizei.

Este cunoscut faptul că numeroşi intermediari lipsiţi de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanţilor în program, păstrând datele din pagina de confirmare şi ulterior pretinzând sume suplimentare de bani în schimbul informaţiilor referitoare la cererea de înscriere. Participanţii pot evita acest lucru, asigurându-se că ei sunt cei care primesc numărul unic de confirmare la momentul înscrierii.

Selecţia:

Începând cu data de 8 mai 2021, toţi participanţii din Programul DV-2022, inclusiv cei care nu au fost selectaţi, vor avea posibilitatea să verifice electronic statusul cererii lor de înscriere, prin opţiunea Entrant Status Check, de la adresa: dvprogram.state.gov. Pe aceeaşi pagină, Entrant Status Check, participanţii selectaţi vor putea găsi informaţii despre cum pot să solicite acordarea vizelor de tip DV pentru ei şi pentru membrii eligibili ai familiei. Tot prin intermediul opţiunii Entrant Status Check, Departamentul de Stat va confirma programarea la interviul pentru acordarea vizei.

Atenţie! Dacă primiţi un e-mail prin care sunteţi anunţat(ă) că aţi fost selectat(ă) şi vi se solicită sume de bani, este vorba de o fraudă – nu deveniţi victimă! Utilizaţi exclusiv opţiunea Entrant Status Check de pe pagina oficială dvprogram.state.gov pentru a verifica dacă aţi fost selectat(ă).

Departamentul de Stat NU va trimite participanţilor selectaţi scrisori de notificare sau de programare a interviului pentru obţinerea vizei prin poştă sau prin e-mail. Începând cu data de 8 mai 2021, pentru a verifica dacă au fost selectaţi, participanţii vor avea posibilitatea să introducă numărul lor de confirmare pentru programul DV-2022, prin opţiunea Entrant Status Check, disponibilă la adresa: dvprogram.state.gov.

Instrucţiuni:

Puteţi regăsi instrucţiunile complete pe pagina de internet a Departamentului de Stat: usvisas.state.gov/dv/instructions

(R.I.) 12 - octombrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...