logoImpact EST nr. 871 - 17.05.2021

Jumătate din angajaţii Calorgal – intreprinderea aia, de stat, care ar fi trebuit sa bage căldură în apartamente – au fost puşi pe liber, de la 1 octombrie.
E drept, n-au plecat cu buzunarul gol. Spre deosebire de amărâţii care lucrează pe bune, în sistemul privat, şi care iau un şut în dos fără bani de pâine şi fără preaviz, calorgălăţenii au plecat cu nişte salarii compensatorii. Teoretic. Că practic, de-abia şi-au văzut banii pe august.
Dar şi cealaltă aripă a încălzirii oraşului bate tot mai strâmb. Ca soluţie alternativă prăbuşirii sistemului centralizat de termoficare, primăria şi consiliul local a găsit acordarea de subvenţii, pentru centralele de apartament. Temperaturile scad cu fiecare zi, situaţia acordării acelor subvenţii nu a acoperit, în mod real, nevoile gălăţenilor, locurile unde pot depune oamenii cereri pentru subvenţia de centrală s-au chircit, de frig, şi ele.
Astfel, onor primăria informează că „vor rămâne deschise doar două centre pentru primirea dosarelor în vederea obţinerii ajutorului financiar de 3.000 de lei, destinat achiziţionării unei centrale termice. Centrele care vor rămâne deschise şi vor primi în continuare dosare sunt cel din incinta societăţii Calorgal şi de pe strada Fraternităţii nr. 1.”
Despre centralele termice de cvartal, nicio veste concreta. Ele zac ca promisiuni, pe hârtiile „studiilor de fezabilitate”.

Dan Manole 5 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...