logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Condiţiile de trai din mediul rural au determinat dorinţa de a „ajunge”. Două dintre condiţiile de trai care au contribuit la marea ambiţie: o casuţă mică (din chirpici) în care numai bucătărioara era încalzită cu un combustibil solid pe nume cocean de porumb. Cei patru membri ai familiei, adică părinţii, Păturică şi sora mai mare, dormeau pe şi alături de sobă, pe timp de iarnă.
Aici ei foloseau şi o toaleta mobilă, adică o oliţă de noapte din lut ars, primită cadou de părinţi, cu ocazia căsătoriei.
Drept capac se folosea ziarul Scânteia, primit gratis de la Căminul Cultural. Dimineaţa oliţa era folosită începând cu tata, mama, sora şi micuţul Păturică.
Drept hârtie igienică se folosea omniprezentul cocean. Mezinul avea misiunea ingrată de a goli toaleta mobilă în latrina din fundul curţii. Pe drum el trata purcelul cu cei patru coceni folosiţi la igienizare.
A doua motivaţie pentru ambiţia de a ajunge, a mai fost şi spălatul înaintea sărbătorii Crăciunului. Baia se primea în aceeaşi bucătărioară, într-o băliuţă de lemn cu apa încalzită în acelaşi mod şi cu acelaşi combustibil şi acelaşi săpun de casă.
Aceste două aspecte din copilăria lui Dinu Păturică l-au determinat să-şi jure în barbă: îi voi omorî pe tata, pe mama, îmi voi da nevasta, numai să ajung să am condiţii civilizate: adică toaletă cu duş şi apă caldă la discreţie.
Şi a reuşit. Locuieşte în centrul oraşului reşedinţă de judeţ în apartamentul dăruit de ministrul Dan Dulamă.
Aşa se explică de ce odiosul regim comunist promova tinerii cu origine sănătoasă, satul fiind pepeniera cadrelor care au trădat în 1989…

Bazil Bazileus 22 - ianuarie - 2021

One Response so far.

  1. Gertrude spune:

    Un articol foarte amuzant, dar nu am recunoscut pe Dinu Paturica! Cine-o fi?! 🙂

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...